Puchar Świata w Conceptusie

20 Cze. 2015

Puchar Świata w Conceptusie

Pałac Potockich w Radzyniu Podlaskim (sala konferencyjna)


Zapraszamy na   Puchar Świata w Conceptusie  - turniej połaczony z I  Radzyńskim Festiwalem Smaków Conceptusa.

Wspólnie z autorem gry, Januszem Wlizło, zachęcamy wszystkich, którzy zawodowo lub amatorsko pasjonują się przyrządzaniem różnych pysznych potraw, prowadzą restauracje, pizzerie, kebaby, puby, naleśnikarnie, kawiarnie, lodziarnie lub po prostu w zaciszu domowym tworzą arcydzieła kulinarne, uczą się w szkołach gastronomicznych lub są już doświadczonymi wirtuozami smaków, by podjęli wyzwanie stworzenia nowego niepowtarzalnego smaku, dania, wyrobu ... i zaprezentowali go w ramach Pierwszego Radzyńskiego Festiwalu Smaków Conceptusa. 
Propozycja skierowana jest do mieszkańców Radzynia Podlaskiego I powiatu radzyńskiego. Każda zgłoszona potrawa lub smak powinien nawiązywać do nazwy Conceptus, ale brzmieć oryginalnie i niepowtarzalnie. Trudno bowiem, by wszystkie potrawy nazywały sie po prostu Conceptus. Ale słowo to może być składową nazwy potrawy lub może być dowolnie modyfikowane. Nazwa może być dwu lub wieloczłonowa. Najważniejszy efekt powinien skupiać uwagę oczywiście na smaku i wyglądzie, który także może być inspirowany grą, kształtami figur Conceptusa, całej strukturalnej tablicy. Prawa autorskie do gry i wszystkich projektów należą do jej autora Janusza Wlizło, ale jest jego zgoda, by każdy się tymi projektami autorskimi inspirował. Produkt może zawierać napisy i elementy dekoracyjne charakterystyczne dla gry. Organizatorzy nie ograniczają inwencji twórczej - zachęcając do eksperymentowania, by efekt był tak oryginalny jak radzyńska gra Conceptus Masters.   

Finałowa prezentacja i degustacja potraw odbędzie się 20 czerwca 2015 r. podczas I Pucharu Świata
w Conceptusie w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, podczas której twórcy potraw i smaków I Radzyńskiego Festiwalu Smaków Conceptusa otrzymają zaszczytny tytuł Radzyńskiego Mistrza Koncepcji Smaków. Wszelkie prawa do pomysłu, czy składu pozostają oczywiście po stronie autorów. Każdy z uczestników sam zdecyduje o potencjale produkcji tego produktu w przyszłości. Po publicznej prezentacji i degustacji, w późniejszym ogłoszonym  terminie odbędzie się uroczyste wręczenie okolicznościowych wyróżnień Radzyńskim Mistrzom Koncepcji Smaków z udziałem władz samorządowych i zaproszonych uczestników tego festiwalu i mediów. Każdy będzie mógł posługiwać tym niepowtarzalnym wyróżnieniem w promocji swoich produktów i wyeksponować je w swojej firmie, na stronie internetowej, w materiałach promocyjnych ... jako element swojej reklamy - promując jednocześnie Radzyń Podlaski.   Patronem medialnym I Pucharu Świata w Concetus Masters jest TVP LUBLIN, która będzie obecna na imprezie.
Pisemne zgłoszenia kandydatów do festiwalu przyjmowane będą pod adresem smak-festiwal@cnocetus-masters.com lub osobiście przez organizatora Pucharu Świata i inicjatora Radzyńskiego Festiwalu Smaków Conceptusa - Janusza Wlizło. W zgłoszeniu wystarczy podać nazwisko i imię lub nazwę firmy oraz podać przybliżoną ilość potraw do prezentacji. Wszystko inne włącznie z nazwami będzie tajemnicą do samego finału. Potrawy przynosimy w dzień I Pucharu Świata 20 czerwca 2015 r. do Pałacu Potockich (sala konferencyjna) od godz. 9.00 najpóźniej do godz. 10.00

Kontakt do autora gry Janusza Wlizło - 604 124 722

Więcej informacji na plakacie.

[ data dodania : 16 Cze. 2015 / wizyt : 3114 ]

‹ zobacz wszystkie

Dodaj opinię Dodaj opinię
Deklaracja dostępności   |   Aktualności   |   Kontakt-KULTURA   |   Publikacje   |   Sery z Radzynia Podlaskiego   |   Do pobrania   |   Nota prawna   |   Regulamin
facebook