
04 Paź. 2018
Bursztyn Szefa i Szafir Szefa nowymi propozycjami Spomleku
Skarby serowara, czyli sery dłogo dojrzewające zdążyły już w naszym kraju podbić serca smakoszy tego typu wyrobów mlecznych. Cieszą się również uznaniem wśród kucharzy i restauratorów. I to właśnie z myślą o nich firma Spomlek przedstawia swoje nowe produkty. Bursztyn Szefa i Szafir Szefa to propozycja skierowana wyłącznie do sektora HoReCa nie dostępna w sprzedaży detalicznej. Czym się różnią od dotychczasowych serów z oferty Skarbów Serowara? Ich okres dojrzewania to 15 miesięcy, podczas gdy "Bursztyn " potrzebuje jedynie 5 miesięcy. To sprawia, że charakteryzują się jeszcze większą głębią i szlachetnością smaku.
9 października odbędzie się uroczysta premiera produktów podczas Kongresu Szefw Kuchni w Warszawie na EXPO XXI. Poza zaprezentowaniem nowych serów firmy Spomlek w Strefie Dostawców, odbędą się tam warsztaty produktowe i liczne prelekcje. Wśród uczestników będzie można spotkach wielu opiniotwórczych szefów kulinarnych i ludzi związanych z branżą gastronomiczną.
‹ zobacz wszystkie
